Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
Juffrouw Borst
Iet, wiet, waait
bij jou thuis of bij mij
Lotje

Zo hypocriet nog niet


 Een coffeeshop mag in Nederland een handelsvoorraad in zijn winkel hebben van 1 pondje. We hebben een onderzoek gedaan naar het nut van deze regeling. Onderstaand onze resultaten.

Voorbeeldje van winkelvoorraad in getallen:

40 x 0,33 gram x 3 soorten 40 gram
11 zakjes x 1 gram x 10 soorten 110 gram
10 zakjes x 2 gram x 10 soorten 200 gram
5 zakjes x 3 gram x 10 soorten 150 gram

--------------
totaal 500 gram

De coffeeshophouder moet ieder uur het aantal weer aanvullen om ervoor te zorgen dat alle soorten op voorraad blijven. Hij weet welke soorten het hardste lopen dus daar heeft hij er meer van in zijn pondje die hij thuis heeft liggen. Na het aanvullen moet hij als de sodemieter langs gemiddelt 5 adressen die van 2 soorten een half pondje hebben liggen om zo zijn eigen pondje weer aan te vullen. Als hij het goed heeft geregeld kun hij het zelf. Liggen de adressen te ver uit elkaar dan heeft hij daar al iemand voor nodig. Tussendoor moet hij ook nog zorgen dat de voorgedraaide joints worden aangevuld en gedraaid. De coffeeshop van een pondje heeft ongeveer 100 tot 150 kwekers nodig die 5 planten kweken met een opbrengst van 1 pondje wiet.

Om aan de gedoogcriteria te voldoen heeft een coffeeshophouder nodig aan personeel:

Om de winkel te bevoorraden 2
Om de bevoorraders te bevoorraden 10
Om de bevooraders van de bevoorraders
te Bevoorraden 5
Draaiers jointjes 3
Kwekers van een pondje 150
Winkel personeel 3

________
Totaal 173

Het cijfermodel is gebaseerd op een coffeeeshop van een pondje omzet per dag. Bij een omzet van een kilo zijn dat 350 mensen. Als er dus gemiddeld 250 mensen per shop nodig zijn. In Nederland is 750 coffeeshops rijk. Dat zijn dus 187.500 banen. In deze situatie moet ook nog niemand op vakantie-, zwanger of ziek zijn. Om toch af en toe een vrije dag te nemen zijn 35.000 oproepkrachten en partimers nodig. 20 % van de wiet blijft in eigen land de rest gaat naar het buitenland. Dit betekent werk voor nog 700.000 mensen.

Ik begrijp nu waarom de achterdeur illigal blijft. Het legaliseren van softdrugs en het reguleren van de achterdeur zou onze verzorgingsstaat niet kunnen trekken. 900.000 mensen aan het werk voor 1 lullig pondje. Niet slecht

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV