Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
Weet wat je gebruikt !
Er is al veel theoretische kennis over Cannabinolen, de werkzame stoffen in Cannabis, De bekendste Cannabinol is THC maar dat is slechts 1 telg uit de cannabinolen familie die in je wiet kunnen zitten. De combinatie bepaald of je high wordt of stoned.
 
Of het de man met de hamer is of langzaam binnen komt. In Theorie dus. In de praktijk is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de geheimen van Cannabis omdat de investeringen in apparatuur en tijd veel te groot zijn voor een branche die er eigenlijk niet is.

Ir.ing Ronald Glas 51 jaar, Biochemicus in zowel de muleculaire- alsook microbiologie heeft een methode ontwikkelt om ook zonder grote investeringen de wiet wel te testen op werkzame stoffen. De afgelopen 5 jaar heeft hij vanuit zijn huiskamer duizenden soorten wiet volgens zijn methode geanalyseerd waardoor hij uiteindelijk de “fingerprint” van de cannabisplant heeft blootgelegd. Via zijn Canalitics methode is het mogelijk om: de soort, de combinatie van cannabinolen, en de hoeveelheid werkzame stoffen te bepalen, waardoor de consument een bewustere keuze kan maken bij de aankoop van zijn of haar wiet. De hele Cannibolen materie heeft hem gepakt toen hij op een avond een zakje Powerplant kocht omdat hij actief wilde blijven. Hij had nog een hoop te doen maar om 24.00 uur lag hij te slapen. Met de kennis die hij had verzamelt bij Maripharm (het experiment voor medicinale wiet) begon hij zijn onderzoek met als uiteindelijke conclusie dat hij een Powerplant had gekocht maar een White-widow had gekregen. Na ontelbare uren onderzoek en het werken met panels is de fingerprint methode en een chemotype-kaart met effecten ontstaan.

Door een eenvoudige test op een dun glasplaatje kun je aan de kleuringen aflezen wat voor plant je rookt en wat het effect zal zijn. Je koopt dus geen naam meer maar een zakje met een fingerprint die past bij je activiteiten en je plannen voor die dag. Ga je dansen dan wil je een heel ander wietje dan als je met een dvd op de bank gaat hangen. Ga je dansen dan wil je een high een Sativa soort,die op je hersenen werkt. Wil je vroeg naar bed dan wil je een Indica die meer lichamelijk werkt.
 
Tippies zal ir.ing. Glas de komende tijd op de voet volgen omdat zijn Cannalyze methode, volgens ons, een belangrijke bijdrage gaat leveren aan een bewuster cannabisgebruik. Als je wilt reageren neem dan contact met ons op.

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV