Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
Politie wil harde aanpak wietteelt

AMSTERDAM
-  De Nederlandse politietop wil af van het zachte imago van de kweek en handel van wiet. 
Volgens de Raad van Hoofdcommissarissen is het een keiharde business waar georganiseerde criminele organisaties miljarden mee verdienen en die hard moet worden aangepakt.

De Raad van Hoofdcommissarissen reageert daarmee op de wens van de scheidend voorzitter van politiebond NPB, Hans van Duijn. Hij pleit voor het legaliseren van de wietteelt. Daardoor zou de gemiddelde burger verlost zijn van een hoop veel voorkomende criminaliteit - inbraken, fietsdiefstallen, autokraken - en de politie meer tijd overhouden voor het bestrijden van andere criminaliteit.

Van Duijn: "Legaliseer softdrugs, haal het uit de criminaliteit en je lost een groot deel van het probleem op."

Hoewel de Raad van Hoofdcommissarissen geen uitspraken wil doen over het al dan niet legaliseren van softdrugs, deelt hij niet de visie van Van Duijn. Volgens de raad zijn de kweek en handel van wiet minder onschuldig dan het lijkt. "We moeten het gebruik en de teelt niet met elkaar verwarren. Het gebruik mag dan misschien onschuldig zijn, de teelt en alles daaromheen is dat absoluut niet. Er worden miljarden mee verdiend", aldus een zegsman.

De handel in softdrugs gaat volgens de politietop nauw samen met ernstige criminaliteit zoals afpersingen, overvallen, geweld en mensenhandel. " Dat moet stoppen."

De oproep van Van Duijn krijgt evenmin steun in politiek Den Haag. "Wij zijn niet van plan het beleid te wijzigen en vinden dat er streng moet blijven worden opgetreden tegen de handel in softdrugs", aldus een woordvoerder van minister Hirsch Ballin (Justitie).
Bron: Telegraaf

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV