Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
Frankrijk vraagt hulp bij drugsaanpak

Een opmerkelijk verzoek uit Frankrijk: het land dat Nederland eerder nog uitmaakte voor ‘narcostaat’ heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken om hulp gevraagd bij het oplossen van de drugsproblemen in de buitenwijken van de grote steden, de zogeheten ‘banlieus’.

Ter Horst sprak maandag en marge van EU-overleg in het Zuid-Franse Cannes met haar Franse collega Michèle Alliot-Marie af dat Nederland en Frankrijk de samenwerking op het gebied van drugsbestrijding gaan uitbreiden. De politie durft zich niet te vertonen in sommige banlieus, die worden geregeerd door de drugshandelaren.

Volgens Ter Horst is haar Franse ambtgenoot erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak. Nederlandse drugsbestrijders gaan met hun Franse collega's samenwerken.

Frankrijk was vooral in de jaren negentig een bijzonder felle criticaster van het Nederlandse drugsbeleid, vanwege de scheiding tussen softdrugs en harddrugs. Die onenigheid nu voorbij; premier Jan Peter Balkenende en zijn Franse collega Franois Fillon spraken vorig jaar af te komen tot een intensievere samenwerking, onder meer op het gebied van drugsbestrijding.

Bron: Telegraaf

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV