Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
Dichterswijk wil geen coffeeshop

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse Dichterswijk maken zich zorgen over de mogelijke vestiging van een nieuwe coffeeshop aan de Croeselaan. 
Twee uitbaters uit Gorinchem hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente.

De horecaondernemers hebben hun oog laten vallen op het leegstaande pand aan de Croeselaan 213. De kelder en de begane grond willen ze ombouwen tot coffeeshop De Bestemming. Bewoners van de nieuwbouwijk erachter zitten daar helemaal niet op te wachten. ,,Ze zijn net deze buurt aan het opknappen met nieuwe woningen. Dan moet je daar geen coffeeshop laten vestigen met alle randverschijnselen,’’ zegt Marloes van Es die binnenkort haar nieuwe huis betrekt.

Van Es doelt op de ervaringen van bewoners in de Utrechtse Binnenstad. In de Breedstraat klagen ze bijvoorbeeld al jaren over overlast van automobilisten die joints komen halen. ,,De meeste bewoners zijn in principe niet tegen coffeeshops. Integendeel. Ik denk dat we het beste drugsbeleid van Europa hebben. Maar we zijn wel tegen de vestiging van coffeeshops in woonbuurten. Die horen aan de rand van de stad,’’ zegt Van Es.

Sinds de sluiting van coffeeshop Sarasani aan de Oudegracht is er volgens woordvoerder Derksen van de gemeente Utrecht ruimte voor één nieuwe coffeeshop in de stad. Een nieuwe vestiging moet wel aan strenge voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste is dat een coffeeshop niet in de nabijheid van scholen mag liggen en moet passen in de buurt. Na de zomer neemt de gemeente een besluit of coffeeshop De Bestemming open mag aan de Croeselaan. Bij de gemeente zijn volgens Derksen inmiddels ’een tiental’ bezwaren binnen gekomen die worden meegewogen bij die beslissing.
Bron: AD/UN Door RAYMOND BOERE foto ANP

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV